Achterhoeks Open 2021

Het Achterhoeks Open is terug van weggeweest

Na 2 jaren pauze is het bekende Achterhoeks Open weer terug op de kalender. De dertiende editie van dit Open golftoernooi wordt als vanouds gespeeld op de baan gelegen op het landgoed 't Zelle en zal in 2021 plaatsvinden op 4, 5 en 6 september. De finale van het toernooi voor spelers tot handicap 36 wordt gespeeld op zaterdag 11 september 2021.

Bij het toernooi strijden de deelnemers in drie categorieën:

Heren Dames
Categorie 1 tot 12.0 (strokeplay) Categorie 1 tot 14.0 (strokeplay)
Categorie 2 10-20.0 (stableford) Categorie 2 10-20.0 (stableford)
Categorie 3 20.1-36.0 (stableford) Categorie 3 20.1-36.0 (stableford)

In de voorronden zullen maximaal 300 deelnemers spelen om 75 finaleplaatsen. Er zijn, zoals altijd, prachtige prijzen te winnen.

Voor de titels Achterhoeks Kampioen bij de mannen en vrouwen komen alleen spelers in aanmerking van categorie 1, die:

  • lid zijn van een Achterhoekse golfclub, en/of
  • geboren zijn in de Achterhoek, en/of
  • woonachtig zijn in de Achterhoek

Open toernooi

Golfclub 't Zelle organiseert het golftoernooi voor amateurs nu voor de dertiende keer. Dat gebeurt elk jaar onder het motto van de missie van de club: 'Groen, Goed en Gastvrij'.

Het eerste jaar mochten alleen golfers uit de Achterhoek meedoen. Toen bleek dat er ook belangstelling was bij golfers van buiten de Achterhoek, is het toernooi nationaal opengesteld. 'Getuige de duizenden deelnemers in al die jaren, met succes', zegt de organisatie. 'De vrijwilligers, horeca, golfshop en greenkeepers van Agrec staan borg voor een kwaliteitsgolfevenement voor zowel deelnemers als sponsors. De betrokkenheid van onze vrijwilligers die het toernooi in goede banen leiden - in 2018 maar liefst bijna honderdtwintig leden - is heel erg groot. De organisatie is erg gastvrij en professioneel en er wordt uiteraard gespeeld op een van de mooiste banen in de verre regio. De golfbaan van 't Zelle werd in 2017 zelfs uitgeroepen tot de beste golfbaan van Nederland!

Maaltijden

Vanaf het eerste toernooi wordt de succesformule gehanteerd dat de deelnemers een maaltijd vóór en na de ronde krijgen, zowel bij de voorronden als op de finaledag. Een zeer strategisch opgestelde tribune bij de green van hole 18 met horeca op de finaledag zorgt voor extra sfeer voor de spelers en toeschouwers.